Referat fra konferansen for unge slagrammede

Referat

Hei. Referat fra likepersonkonferanse for unge slagrammede lørdag 8/9 og søndag 9/9.

På fredag tok vi i arrangørkomiteen (noen av oss) i mot deltakerne som kom langveisfra. De som ønsket å være med hadde en lett middag. Etterpå fikk de se litt av Bergen: Bryggen, Torgallmenningen og området rund Festplassen. Det ble en stille og rolig kveld.

Da konferansen begynte på lørdag 8/9 var det forventningsfulle deltakere som satt i salen. Folk kom fra Bergen, Molde, Tromsø og Østlandet.

Vi startet dagen med presentasjonsrunde. Pia holdt et foredrag om nettverket i ung i slaget/unge slagkraftige i Bergen. Deretter fikk vi høre et fantastisk innlegg av en slagrammet og hennes mann. Så fikk vi høre en gripende historie fra en sønn av en av deltakerene.

Etter en deilig lunsj, var turen kommet til avdelingsoverlege ved Sunnaas sykehus. hun tok opp, fatigue - den usynlige følgesykdommen, noe som traff mange av deltakerene. Det med unormal trøtthet, utmattelse, mangel på energi og økt behov for søvn. Hjernen må anstrenge seg mer noe som igjen påvirker humøret.

Integrering i samfunnet snakket en fra FFO om. Og på slutten av første dag fikk vi en innføringen i ‘språk og tilfrisking’ av en sosiolog fra Høyskolen i Bergen.

Tradisjonstro var det 3 retters middag om kvelden. Hyggelig stemning. Det er så godt å snakke med folk på din alder som også har hatt hjerneslag. 

Dag 2 startet med mingling og prating oss i mellom. Deretter var turen kommet til likemannsarbeid både teori og i praksis. Faser i trauma, Empati - evnen til å sette seg inn i andres følelsesliv.

Så til slutt var det en sprudlende og blid kar, som var ryggmargskadet og snakket om livsendringer og veien videre. Han har også vært med ‘ingen grense’ på TV. Vi må tørre å ta sjanser. Han hadde et motiverende og tankevekkende foredrag.

Håper at alle som deltok på konferansen var fornøyd. Inspirerende og innholdsrik helg 🙏 

Som dere vet, er mitt ordforråd heller beskjeden. Jeg (Øyunn) prøver så godt jeg kan.

Hilsen fra Øyunn

Vi i arrangørkomiteen; Pia, Margrete, Benedicte og Øyunn

Nyeste kommentarer

28.03 | 10:34

Hei. Jeg lurer på om det finnes ett møtepunkt her i Bergen for slagpasienter over 60 år? Evt ett program med aktiviteter?
Mvh Anne

05.02 | 20:13

Hva skjer.?.blir dett snart m edlemsmøte eller fredagslunch igjen..savner og møtes😢

25.09 | 12:48

Flotte bilder.👍

15.02 | 18:42

Lykke til 👍💐💐