 |
 |
|
 |
 |
I dette faktaarket vil vi forklare hvordan balansen blir kontrollert og hvordan de som har hatt hjerneslag kan få hjelp med sine balanseproblemer.
Dette faktaarket forklarer hvordan TIA (drypp) og hjerneslag kan påvirke bilkjøringen og hvilke anbefalinger myndighetene gir.
Dette faktaarket beskriver sammenhengen mellom blodpropp og blodfortynnenede midler som brukes for å redusere risikoen for hjeneslag.
Dette faktaarket beskriver de forskjellig typer demens og symtomer på demens.
Dysartri er problemer med å uttale ord tydelig, først og fremst pga skade på de nerver og muskler som har med talen å gjøre.
Dette faktaarket beskriver hva epilepsi er, hvordan man stiller diagnosen og hvordan det blir behandlet. Det gir også råd om hva man skal gjøre om man får anfall.
Dette faktaarket forklarer hvordan ergoterapeuten kan hjelpe, og hva terapien innebærer.
Dette faktaarket forklarer hva fysioterapi er og hvordan det kan hjelpe.
En av de mest vanlige årsakene til hjerneslag er blokkering av en av pulsårene på halsen. Dette faktaarket forklarer mer om dette.
Her vil vi prøve å forklare (på en litt enklere måte) hva som skjer når noen får hjerneslag.
Normalt tenker vi på at hjerneslag rammer kun eldre mennesker, men hjerneslag rammer også babyer og barn.
Dette faktaarket forklarer hva hjerteflimmer er og hvilken behandling som finnes.
Dette faktaarket forklarer hvordan hjerneslag påvirker en persons kognitive vansker og hvordan man skal forholde seg til det.
Dette faktaarket forklarer de forskjellige kommunikasjonsproblemene som kan oppstå og gir noen praktiske råd om hvordan man kan løse disse problemene.
Hjerneslag omtales ofte som en sykdom for eldre menn. Dette er ikke riktig. I Norge får nesten like mange kvinner som menn hjerneslag.
Dette faktaarket tar for seg noen årsaker til smerte etter hjerneslag og hva slags behandling som er tilgjengelig.
Å miste en av sine nærmeste er noe av det verste vi kan oppleve. Dette faktaarket beskriver noen av årsakene hvorfor noen ikke overlever et hjerneslag og hvordan vi
Språktrening kan hjelpe mange med deres kommunikasjonsproblemer etter hjerneslag og hvordan man kan løse sine problemer.
Dette faktaarket forklarer hvordan subaraknoidalblødning oppstår og hvordan den blir diagnostisert og behandlet.
|
|
 |